Kaikkien aikojen katuremontti

Julkaistu:

Helsinki aloittaa Mannerheimintien peruskorjauksen ja uudistamisen ensi vuonna. Mannerheimintie peruskorjataan Postikadun ja Runeberginkadun sekä Runeberginkadun ja Reijolankadun välisiltä osuuksilta. Samalla uusitaan Mannerheimintien silta.

Mannerheimintien peruskorjauksella on mittavat vaikutukset liikenteeseen. Kyseessä on Helsingin tähän mennessä isoin, vaativin ja eittämättä myös kaupunkilaisille vaikein työmaa.

Työt aloitetaan Postikadun ja Runeberginkadun välisellä katuosuudella keväällä 2023, ja myös Baanan ylittävän Mannerheimintien sillan uusiminen aloitetaan vuonna 2023. Runeberginkadun ja Reijolankadun välinen osuus aloitetaan vuoden 2024 aikana. Tavoitteena on, että peruskorjaus valmistuu vuonna 2025.

Alueen asukkaiden, yritysten ja läpikulkijoiden arki vaikeutuu väliaikaisesti, kun tiedossa on melua, pölyä, ruuhkia, kiertoteitä ja joukkoliikenteen muutoksia. Tavoitteena on, että töiden aikana alueella voi liikkua edelleen kävellen, pyörällä, pyörätuolilla, autolla ja joukkoliikenteellä, mutta matkat kestävät totuttua pidempään.

Työmaan vaikutuksista ja liikennejärjestelyistä kerrotaan alueen asukkaille ja yrityksille hyvissä ajoin ennen urakan alkamista ja sen aikana.

Peruskorjaus on pyritty yhteensovittamaan alueen muiden rakennushankkeiden kanssa. Mannerheimintiellä on käynnissä samanaikaisesti muun muassa Finlandia-talon peruskorjaus.